Login
+Follow
Login

Toppturshelg med snöoväder

By addadventure on 2012.03.03 In Äventyr Inspiration Platser Resor Skidor Tävling

17-19 februari gick Fjällframfarts toppturs helg av stapeln på Storulvåns fjällstation. I programmet för helgen skulle bland annat Skidalpina SM, randonnée teknikträning och en middag på lördagskvällen hinnas med. Jag och Hanna såg toppturshelgen som ett utmärkt tillfälle att finslipa våra toppturs kunskaper och lära oss av proffsen. På fredagskvällen hoppade jag på natt tåget mot Norrland, det visade sig att SJ i vanlig ordning hade problem med att hålla tiderna. Tre timmar försenad anlände jag till den lilla stationen i Enafors på lördagsmorgonen för att åka vidare med Wänseth buss som sköter transporten till fjällstationen i Storulvån.

Mina planer på att köra motionsklassen i Skidalpina SM gick i stöpet eftersom jag på grund av tågförseningen missade starten. Dock fick jag köra banan utom tävlan, vilket var bra nog eftersom huvudsaken var att jag fick komma upp på fjället och prova nya randonnéutrustningen. Den som körde klarade av banan snabbast och tog hem SM-titeln var André Jonsson.

På söndagen hade blåsten förvärrats, skidorna blåste nästan bort så fort vi kom utanför dörren. Gårdagens vinnare André höll i teknikträning strax ovanför fjällstationen, bland annat fick vi tips för att snabbt dra av stighudarna utan att behöva ta av skidorna. När vi var uppe på fjället och körde teknikträning ringde dom ner oss från receptionen därför att vägen från fjällstationen höll på att blåsa igen och sista chansen att ta sig därifrån de närmaste dagarna var att köra efter en plogbil som skulle avgå om 15 minuter. Väl nere på stationen rafsade jag snabbt ihop packningen och fick sedan skjuts med ett snällt par från fjällstationen. Eftersom sikten var obefintlig fick vi lov att stanna mitt på vägen, tyvärr såg inte bilarna efter oss att vi stannade vilket resulterade i en seriekrock med tre bilar (gick bra med alla inblandade, men värre var det med bilarna). Efter 9 timmars väntan på den lilla tågstation i Enafors utan möjlighet att köpa mat fick jag hoppa på natt tåget mot Stockholm.

Trots det utmanande vädret var helgen i Storulvån lyckad, mycket tack vare det trevliga gänget som var uppe under helgen och den mysiga miljön och goda maten på fjällstationen. Kommer att återvända till Storulvån och då ska jag hålla tummarna för att vädergudarna är på bättre humör. För så här fint kan det vara däruppe en vacker vinterdag:


Film: Östersunds kite

0 Responses to "Toppturshelg med snöoväder"

  Comments (0)

  Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om Add Adventure

Välkommen!

Maria heter jag som skriver om mina små och stora äventyr. Jag är en numera stockholmsbo med rötter i Dalarna och passion för äventyr, skidåkning och berg.

Hälsa även på mig här >> www.addadventure.net

//Maria

RSS RSS flöde från AddAdventure.net
 • Fabulous yoga retreat in Mallorca november 12, 2017
  When A´DISTRACTION hosts a yoga retreat it can not be anything but good. Amazing and relaxing days with good friends on sunny Mallorca. Good food and brilliant yoga classes at the lush Parsley Palace in Felantix. If you need an energy boost, this is what you should do, Namaste!
  AddAdventure
 • Colourful Cuba! maj 14, 2017
  Photos from my trip to Cuba in April. During nine days I visited Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad and some amazing places nearby these cities.
  AddAdventure
 • Iranäventyret och Mount Damavand november 16, 2016
  Bilder från oktoberturen till Mt Damavand med Hvitserk äventyrsresor och expeditioner
  AddAdventure
 • Hösthelg i Stockholm oktober 4, 2016
  Onsdag – söndag förra veckan var jag i Stockholm, det var längesedan sist så resan var efterlängtad. Anledningen till besöket var främst att Hvitserk arrangerade äventyrskväll på Haglöfs om höga berg. Passade under besöket på att träffa Stockholmsvännerna och att fira 23… hmmm… 33-årsdagen. Ett Stockholmsbesök blir inte komplett utan en löprunda längs Djurgårdskanalen som […]
  AddAdventure
 • Om ett sommaräventyr i indiska Himalaya med ett 6000-meters berg i sikte september 18, 2016
  En liten nostalgitripp från ett fint bergsminne: Förra sommaren var jag i indiska Himalaya med målet att nå toppen på Stok Kangri som sträcker sig mot molnen hela 6153m. Om du gillar livet uppe i bergen, tycker att det låter spännande med vandring i Himalaya med få andra turister, vidsträckta vidder, tältliv med guldkant och […]
  AddAdventure
Sök i bloggen
Senaste inläggen Ämnen
wordpress blog stats
Outdrr Awards
Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken. Läs mer... Fjällräven Tierra Aclima Hestra Hanwag
+Follow
Kategorier

Login