Login
+Follow
Login

Testet – Laddaren Brunton Ember

By addadventure on 2013.06.10 In Test Utrustning Vandring

Fånga solen på resan med Brunton Ember

Vad passar bättre så här i gränslandet mot semester när vi nordbor börjar hitta ut i det gröna än ett test av en solcellsladdare?

Jag har testat solcellsladdaren Brunton Ember som strömkälla till min IPhone under en vandring i Skuleskogens naturreservat och en Parisresa. När vi vandrade bodde vi i tält och i stugor utan tillgång till el. Tyvärr var vädergudarna inte helt på vår sida under vandringen i Skuleskogen, förhållandena för att testa solcellsladdarens kapacitet var därmed inte optimala. Däremot kan jag efter vandringen intyga att laddaren är vattentålig och klarar ett spöregn utan några problem. I Paris var boendet på hotell, men under dagarna kom solcellsladdaren till nytta när jag gjorde stan och telefonens GPS gick på högvarv.

Brunton Ember ryms i handflatan, är svart och högblank med avrundade kanter – helt enkelt en snygg liten pryl. En av sidorna är täckt med solceller. Det känns att det är bra kvalitet och man behöver heller inte skämmas för laddaren när man plockar fram den ur väskan. Den vita sladden som ser misstänkt Apple-inspirerad ut har en USB-kontakt i ena änden och tre olika kontakter som bland annat passar Iphone.

På pluskontot finns även att Brunton Ember går att ladda både med hjälp av solen och USB. När laddaren är full fyller den en telefons batteri utan problem. En uppladdning till max genom att koppla solcellsladdaren till datorn tar dryga timmen. Hur snabbt det går att fylla batteriet med hjälp av solen beror förstås på vädret, men efter två timmar i strålande sol var batteriet så gott som fulladdat.

En funktion som jag saknar för vandringsändamål är en karbin, ett clip eller liknande för att fästa solcellsladdaren i ryggsäcken under vandringen. Lite synd att tillverkarna inte tänkt på detta, för det skulle vara optimalt om det fanns möjlighet att fånga solen även när man rör på sig.

Formatet på Ember-laddaren är bra, perfekt att ha med sig när man är på resande fot. Men i och med att den inte har något clip eller fästningsanordning är Brunton Ember mer för stadsbruk, strandväskan eller endagarsäventyr än för att sköta strömförsörjningen för folk i farten under en långtur.

Här hittar du tekniska specifikationer och mer information om Brunton Ember direkt från tillverkaren.

Oavsett om du väljer att slå till på en Brunton Ember eller ej. Låt oss nu hoppas att det blir en fin sommar med riktigt mycket solenergi!

/Maria

Bilder:

Brunton Ember solcellsladdare-1Brunton Ember solcellsladdareBrunton Ember-1

6 Responses to "Testet – Laddaren Brunton Ember"

  Comments (6)

 1. Bosse wrote:

  Tack för den fina artikeln. Det blir nog att köpa en Brunton Ember till nästa veckopaddling. Skulle ju vara extra fint att ha ett sätt att fästa den på kajaken… Men det kanske går att lösa på något sätt med genomskinlig packpåse eller något.

 2. Carina wrote:

  Ang. avsaknad av hake. Jag tänker, funkar kanske solcellerna även om man lägger grejen i en genomskinlig plastpåse? Isåfall kan ju den lätt knytas på ryggsäcken. :) Ska nog testa…

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om Add Adventure

Välkommen!

Maria heter jag som skriver om mina små och stora äventyr. Jag är en numera stockholmsbo med rötter i Dalarna och passion för äventyr, skidåkning och berg.

Hälsa även på mig här >> www.addadventure.net

//Maria

RSS RSS flöde från AddAdventure.net
 • Fabulous yoga retreat in Mallorca november 12, 2017
  When A´DISTRACTION hosts a yoga retreat it can not be anything but good. Amazing and relaxing days with good friends on sunny Mallorca. Good food and brilliant yoga classes at the lush Parsley Palace in Felantix. If you need an energy boost, this is what you should do, Namaste!
  AddAdventure
 • Colourful Cuba! maj 14, 2017
  Photos from my trip to Cuba in April. During nine days I visited Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad and some amazing places nearby these cities.
  AddAdventure
 • Iranäventyret och Mount Damavand november 16, 2016
  Bilder från oktoberturen till Mt Damavand med Hvitserk äventyrsresor och expeditioner
  AddAdventure
 • Hösthelg i Stockholm oktober 4, 2016
  Onsdag – söndag förra veckan var jag i Stockholm, det var längesedan sist så resan var efterlängtad. Anledningen till besöket var främst att Hvitserk arrangerade äventyrskväll på Haglöfs om höga berg. Passade under besöket på att träffa Stockholmsvännerna och att fira 23… hmmm… 33-årsdagen. Ett Stockholmsbesök blir inte komplett utan en löprunda längs Djurgårdskanalen som […]
  AddAdventure
 • Om ett sommaräventyr i indiska Himalaya med ett 6000-meters berg i sikte september 18, 2016
  En liten nostalgitripp från ett fint bergsminne: Förra sommaren var jag i indiska Himalaya med målet att nå toppen på Stok Kangri som sträcker sig mot molnen hela 6153m. Om du gillar livet uppe i bergen, tycker att det låter spännande med vandring i Himalaya med få andra turister, vidsträckta vidder, tältliv med guldkant och […]
  AddAdventure
Sök i bloggen
Senaste inläggen Ämnen
wordpress blog stats
Outdrr Awards
Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken. Läs mer... Fjällräven Tierra Aclima Hestra Hanwag
+Follow
Kategorier

Login