Login
+Follow
Login

Testet – Aclima CoolNet Singlet underställströja

By addadventure on 2013.09.15 In Test Uncategorized Utrustning

Underställströjan som håller dig torr vid högintensiva aktiviteter

Bild: Aclima.no

Aclima Coolnet Singlet – Bild: Aclima.no

Jag har under augusti och september testat den norska underställströjan Aclima CoolNet Singlet under mina lite längre löppass på runt 70-90 minuter.

Tröjan är gjord för att vara ett förstalager vid högintensiva aktiviteter. Nätkonstruktionen skapar ett luftlager närmast kroppen som svalkar och isolerar. Materialet är genomgående polypropylen som har de tacksamma egenskaperna i underställs-sammanhang att det är mycket lätt, transporterar bort fukt från kroppen samtidigt som det är tåligare för tvätt och slitage än exempelvis ull.

I normala fall har jag S i damstorlekar, men eftersom tröjan är en unisex modell gick jag i detta fall ned till XS. Tröjan har generellt en bra passform och är skön att ha på sig. En detalj av mindre betydelse för funktionen är att den sitter något löst på mig över armar och axlar då måtten troligtvis är anpassade för lite mer manliga proportioner.

Efter att underställströjan har fått följa med på några lite svettigare löppass när temperaturen legat runt 10 -15 grader kan jag konstatera att Aclima Coolnet är ett bra komplement till mina andra underställströjor som de flesta är gjorda av ull. Jag upplever helt enkelt att tröjan från Aclima är svalare än sina ullkonkurrenter, gör ett bra jobb för att transportera bort fukt och dessutom torkar snabbt. Till vintern tror jag även att Aclima CoolNet kommer att fungera bra närmast kroppen under rundorna i längdskidspåret. Däremot vid mer långvariga aktiviteter med varierande intensitetsnivå som exempelvis fjällvandring, jakt eller toppbestigningar kommer jag fortfarande att använda ull på grund av dess isolerande och luktfria egenskaper.

Slutbetyget lyder att Aclima Coolnet tröjan är lätt och smidig, håller vad den lovar och gör ett mycket bra jobb för att reglera temperaturen. Helt enkelt ett utmärkt alternativ för dig som vill vara snabb och torr!

 

 

0 Responses to "Testet – Aclima CoolNet Singlet underställströja"

  Comments (0)

  Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om Add Adventure

Välkommen!

Maria heter jag som skriver om mina små och stora äventyr. Jag är en numera stockholmsbo med rötter i Dalarna och passion för äventyr, skidåkning och berg.

Hälsa även på mig här >> www.addadventure.net

//Maria

RSS RSS flöde från AddAdventure.net
 • Fabulous yoga retreat in Mallorca november 12, 2017
  When A´DISTRACTION hosts a yoga retreat it can not be anything but good. Amazing and relaxing days with good friends on sunny Mallorca. Good food and brilliant yoga classes at the lush Parsley Palace in Felantix. If you need an energy boost, this is what you should do, Namaste!
  AddAdventure
 • Colourful Cuba! maj 14, 2017
  Photos from my trip to Cuba in April. During nine days I visited Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad and some amazing places nearby these cities.
  AddAdventure
 • Iranäventyret och Mount Damavand november 16, 2016
  Bilder från oktoberturen till Mt Damavand med Hvitserk äventyrsresor och expeditioner
  AddAdventure
 • Hösthelg i Stockholm oktober 4, 2016
  Onsdag – söndag förra veckan var jag i Stockholm, det var längesedan sist så resan var efterlängtad. Anledningen till besöket var främst att Hvitserk arrangerade äventyrskväll på Haglöfs om höga berg. Passade under besöket på att träffa Stockholmsvännerna och att fira 23… hmmm… 33-årsdagen. Ett Stockholmsbesök blir inte komplett utan en löprunda längs Djurgårdskanalen som […]
  AddAdventure
 • Om ett sommaräventyr i indiska Himalaya med ett 6000-meters berg i sikte september 18, 2016
  En liten nostalgitripp från ett fint bergsminne: Förra sommaren var jag i indiska Himalaya med målet att nå toppen på Stok Kangri som sträcker sig mot molnen hela 6153m. Om du gillar livet uppe i bergen, tycker att det låter spännande med vandring i Himalaya med få andra turister, vidsträckta vidder, tältliv med guldkant och […]
  AddAdventure
Sök i bloggen
Senaste inläggen Ämnen
wordpress blog stats
Outdrr Awards
Jag är stolt medlem i juryn på Outdrr Awards som i Maj kommer att testa produkter från dessa ledande varumärken. Läs mer... Fjällräven Tierra Aclima Hestra Hanwag
+Follow
Kategorier

Login